Vanaand moet ek hard werk om my innerlike vrede te bewaar.

Ek moet vanaand myself in toom hou, om die woede van onregmatige behandeling te kan demp en hanteer. My ore vryf en “woosa” oor en oor sê omtrent.

In die kar toe ek my nuutste playlist luister (getiteld: “Angry Time to F### stuff up”) en liedjie na liedjie van Nickelback, Creed, Evanescence, Linkin Park, Within Temptation en nog paar ander luister voel ek hoe ek deurbraak maak.

Dit gaan nie net oor vergewe nie, dit het ek reeds gedoen, dit gaan oor iets wat ek hard probeer om myself af te leer. Dit is om af te sny. My hoop op goeie behandeling vanaf mense vir wie ek goed was. Want die hoop maak nie sin nie, en ek is immers die persoon wat nog altyd aangedring het om baie grasie vir mense te hê tot hulle doelbewus probeer seer maak.

So vanaand sny ek af. Ek is klaar. My energie het verseker beter plekke om ‘n tuiste te vind. Ek het goeie mense in my lewe, soveel spesiale mense vir wie ek ongelooflik lief is, drie kosbare kinders vir wie ek my lewe sal gee.

My deurbraak vanaand is dit: afsny is reg as jy die onherwinbare kwaad uitsny. Die boer gaan tog nie en plant ge-oeste stronke en hoop op lande vol mielies nie.

Vir elkeen hoop ek geluk en vrede, selfs julle wat vrot en vol drama is.

Ek hoop en gaan aanhou probeer om te kan beteken vir ander soveel soos wat ek al goeie inspraak gehad het. Dit sal my fokus wees. En as ek weer om die bos gelei moet word… Wel, mens snoei partymaal maar meer as een maal die boom voor hy gesond is.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s