Organiseer jou gedagtes

Hierdie post is my sienswyse, maar die onderwerp was voorstel wat ek gekry het. Vang my elke keer uit as ek vra dan kry ek die dieper onderwerpe. Eintlik mal daaroor, want dit laat my regtig dink, oor hoe ek voel en hoe ek reageer op goed in my lewe.

Toe ek hierdie post begin het was die eerste ding wat by my opgekom het die voordele en nadele lysie. Julle ken dit, maak lys van voordele en nadele van die … wat jy wil koop/met wie jy wil uitgaan/waarnatoe jy wil gaan ens ens. Maar dit voel vir my vals. Want op papier kan iets vir ons werk, al die boksies is gemerk, maar het ons werklik gesit en dink oor die onderwerp? Of het ons net boksies geskep om te merk? As mens het ek ‘n gevoel oor goed, partykeer verkeerdelik aangesien ek net mens is. Meestal is die gevoel tog akkuraat. Wat het dit met die orde van ons gedagtes uit te waai, en dit nog saam gevoel oor goed te hê? Ek glo in eerlikheid met ons self oor wat ons eintlik wil hê, oor wat ons eintlik voel. Saam met dit moet ons ook ons eie foute kan raaksien vir werklike foute in ons karakter om aan te werk, of voetfoute wat ons gemaak het. Die eerste een moet jy aan werk, sonder om jouself oor die kole te haal. Die tweede een… Lag dit af, leer jou les en beweeg aan. Jy is nie perfek nie, kom oor dit.

Ek praat onlangs met iemand baie wys wat vir my boodskap gehad het van ‘tyd sal leer’. Maar hoekom sal tyd leer? Het jy al ooit daaroor gedink? Ek het daaroor gedink, en twee goed het by my opgekom. Die eerste is dat met tyd sien jy mense vir wie hulle werklik is. Goed en sleg. Want die lewe sit ons onder druk en dit is wanneer ons ware kleure wys. Hierdie wysheid het ek onlangs geleer. So as iemand weer vir jou sê gee iets tyd verwys hulle hierna.

Die ander ding is dat ons baie keer nie onsself ken nie, nie heeltemal seker is wat ons wil hê nie, waar ons heen oppad is nie ens ens. Daarom moet ons onsself tyd gee sodat ons onderbewussyn en ons normale denkwyses bietjie kan koukus. Na genoeg tyd gaan jou eie gedagtes en motiverings en gevoel hulle self bekend maak. Dit is hoe dit normaalweg werk. Maar wat van as ons die proses kan bespoedig? Is dit werklik moontlik?

Ja dit is moontlik. Vind net jouself. Wees eerlik met jouself, selfs al verander jy van plan. Dit is normaal om anders te voel oor 5 minute van nou. Jy is net mens wat met menslike gedagtes en emosies werk. ‘Trust your gut!’

As jy jouself ken en eerlik is met jouself kan jy begin fokus. Begin om op die kern goed te fokus. Ek het onlangs begin met groot besluite wat nie emosionele dinge is nie. Maar dit is tog ‘n groot besluit wat my en my kinders se lewens kan beïnvloed. Ek het besluit om huis te probeer soek. Aanvanklik dink mens aan ‘n lys van goed wat belangrik is, dan raak jou lys korter as realiteit begin intree oor wat beskikbaar is ens. Dan verander ons lys van behoeftes. Ons begin fokus op die werklike kern goed wat ons mee gelukkig sal wees. Mens maak vrede op die ou einde met dit wat realiteit op daardie oomblik is, jou behoeftes en wense en met die goed wat jy mee kan saamleef.

Hierdie volgorde kan homself baie keer herhaal. Of dit nou huis koop, kar koop, verhoudings, loopbaan of of of. Proses bly redelik dieselfde. Die probleem kom in by as jy na die tyd terugkyk en spyt is.

Maar wat van as jy ‘n kans vat? Wat van as jy net besluit om iets te doen sommer net? Wat as dit die regte besluit was wanneer jy terugkyk? Beteken dit dat daar geen waarde is in om ‘n saak deeglik te deurdink nie?

My opinie is dat ons meeste besluite maak deur daaroor te dink. Dit oefen ons instink vir wanneer ons hierdie spronge maak in geloof. Wat maak ons as ons te veel spronge maak? Ons dobbel, met ons lewens.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s