Hierdie is gemik op jou

Hierdie post is gemik op mense. Wie sou dit kon raai? Hoekom dit probeer verduidelik? Want mense hanteer mekaar slegter as kwaai honde teenoor vriendelike katte.

Die laaste tyd besef ek net al meer my eie menslikheid, my eie foute, my eie wense en beste van alles my eie waarde.

Beteken dit ek is vreeslik oulik en perfek, met net die beste moo tlike selfbeeld en en en? Alles behalwe. Dit beteken net ek het vrede met wie ek is. Ek het vrede met die lewe wat ek wil hê. Ek het vrede met my eie behoeftes. Want wie ek is, my waarde en behoeftes is perfek. In God se oë is ek perfek, ongeag my foute of die bordjies wat mense om my nek wil hang.

Dit beteken my waarde word nie bepaal deur mense nie. Die regte waarheid hiervan is ek bepaal nie eens my eie waarde as mens nie. God bepaal my waarde. Daarom kan ek dinge wat met my, om my of teenoor my gebeur hanteer. Daarom beteken hoe mense my hanteer of met my is, niks.

Dit beteken nie ek kan mense aflag nie. Dit beteken dat wanneer ek seer gemaak word kan ek vinniger verby die emosionele ding kom van,”hoe kon hy/sy (enige iets) doen teenoor my?”. Dit maak dalk nie die seer minder nie, maar dit verkort die periodes van seer vir my.

Die lekker ding van jou waarde in God se hande plaas is die aanvaarding van jouself. Dit beteken jy bou saam God aan die kunswerk wat jy is, ongeag hoe jy vandag lyk. Jy kan die goeie tye meer geniet want jy vrees nie meer die slegte tye nie.

Ek hoop jy weet waar jou waarde vandaan kom. Ek hoop jy kyk more oggend in die spieël deur die oë van die Een wat jou prys bepaal het. Want Hy het dit betaal. Vrede.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s