Kan mens genoeg kry?

Ek haat die woord genoeg in meeste van sy betekenisse. Dit klink altyd so asof mens vrede maak met net net genoeg. Om middelmatig te wees. Twak daarmee!

Ek hoor soveel keer mense sê: “Skiet vir die sterre en as jy mis tref jy dalk die maan.” Nou moet ek vra, hoekom op dees aarde sal jy tevrede wees met die maan as jy die sterre wou raak skiet? Of is ek simpel? Is ons verwagtinge te maklik afwaarts aanpasbaar? Of sien ons onsself minderwaardig?

Daar is natuurlik ‘n teen argument wat ek nog nooit kan wen nie, nie eens met myself nie. Dit is, wat is jou prioriteit met jou lewe en wat sal jy prys gee daarvoor. Kyk, ek weet ons kan nie alles kry wat ons wil hê nie, die wereld werk net nie so nie. So ook is daar goed wat ek voel mens net nooit moet ophou voor streef nie. Dromme……

Geld. Jaag geld na. Nie sodat jy soveel moontlik kan hê nie, want dit is sinneloos, maar sodat jy jou gesin kan versorg. Mense maak te veel van geld najaag, sonder om die gesindheid daaragter te ondersoek. Ek glo as jy geld najaag vir die regte redes en nie ten koste van jou familie nie is daar iets ongelooflik wat gebeur. Jy kan vir jou gesin sorg. Ek gee nie om watter bedrag nou in jou kop is nie want bedrae maak nie saak nie. Jaag geld na om vir jou familie te sorg sonder om jou familie op die altaar te offer.

Liefde. Ek wag vir die dag dat iemand sê “Hy/Sy het my nou genoeg liefgehad, ek wil nou hê hy/sy moet stop.” Sal omval van skok ek dink. Die mens is gemaak om onophoudelike liefde te kan ontvang en gee. Want ons is in God se beeld geskape en God is liefde. Dis hoe ek dit ervaar in elk geval.

Deernis. Hier praat ek nie van die halfhartige deernis om vir die karwag R5 elke dag te gee nie. Hier praat ek van die deernis om die karwag op te lei in iets wat sy passie is en sy lewe te verreik. Die R5 kos jou nie veel nie. Met ware deernis jou tyd op te offer… Dit vra iets. Om ander te ondersteun is meer as net “word gou beter” kaartjie. Dit is oproepe, besoeke, versorging. Nog niemand is dood van te veel ware deernis te gee nie.

Verhoudings. Ek kan sommer sien hoe die houe kan val oor hierdie een. Tog verwag ons dat mense in ‘n verhouding moet kan ingaan vir die eerste keer en alles net reg doen. As dit nie werk nie dan blameer ons een of alby partye, die weer, vriende ensovoorts. Tog het ons onsself nie die kans gegun om te leer hoe om goeie verhoudings te bou nie. Om werklik met ‘n maat te kan kommunikeer. Om vir mekaar te kan opoffer met belangrike goed van onsself.

Tyd vir myself. Ek is die eerste een wat sal sê “tel jou skouers op en storm voort”. Tog moet ek altyd onthou sonder daardie tye vir myself (Kan 5minute per dag wees) sal ek nie kan funksioneer nie. Dit is reg om jouself eerste te plaas, want as jy na jouself kyk kan jy ook na ander kyk. Koop kwaliteit tyd uit vir jouself. Jy kan dit nie genoeg doen nie, tensy jy wil uitbrand.

Daar is dalk ander goed in jou lewe wat jy desperaat nodig het, wat jy nooit genoeg van kan kry nie. Dit is die goed wat jou die energie gee en die standvastigheid om jouself te wees ten alle tye en omstandighede. Wees jouself, jaag die goed na waarvan jy nie genoeg kan kry nie en loop jou eie pad tot die einde.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s